Na putu Vašeg ličnog razvoja nalazite vezu između Vaših emocija, misli I ponašanja, postavljate Vaše prioritete i definišete sopstvene ciljeve.


Ojačavate vrline i slabite mane. Učite da volite sebe a posledično i druge. Otkrivate Vaše lične načine za rešavanje dnevnih problema – postajete bolji, opušteniji i zadovoljniji sobom.


2015-06-14

Buđenje


 

Pitam se kako bi bilo da misao sa kojom počinje dan, bude citat M. Selimovića:

“Hodaćemo bez razloga, radovaćemo se, bez razloga, smejaćemo se, bez razloga, s jednim jedinim razlogom, što smo živi i što se volimo. A kud ćeš veći razlog”.

 

Usled nedostatka radosti i ljubavi nastale su sve nesreće ovog sveta, uključujući i onu koju sami nosimo u sebi. Čovek može da bude "dobar"samo ako je srećan, ako voli i ako u njemu vlada sklad.

 

Ako se probudite sa osećajem zadovoljstva, na trenutak ćete osetiti da vas je zapahnuo osećaj uspeha koji će vam dati potrebnu energiju za aktivnosti koje su pred vama.

 

Da li bi razlog našeg postojanja imao veći smisao kada bismo prihvatili da je naša OBAVEZA da budemo srećni? 

Potrebno je da želimo, ali postoji obaveza prema tome šta želimo i šta radimo. Sve naše želje su vezane za ideju da ćemo se bolje osećati ako to “nešto” budemo imali. Dakle, ako radimo na tome da se u svakoj situaciji osećamo dobro i ako nam to bude glavni cilj, sigurna sam da će se lakše prevaziliaziti sve životne prepreke koje nam se nađu na putu.

 

Svako, na sebi svojstven način, prolazi kroz procese kreiranja sopstvene stvarnosti i postepeno dolazi do saznanja  da snaga koja nam je potrebna za rešavanje izazova nije vezana samo za našu ličnost, već  i za neku drugu silu.

Često se događa da se ne ostvare neke stvari koje silno želite, a nakon izvesnog vremena uvidite da je dobro da se to nije dogodilo. Desile su se najednom čudne okolnosti koje su pod uticajem više sile postavile stvari na svoje mesto i mozaik nekog aspekta vašeg  života se sklopio.

Život je kao film. Nikada ne znate kakav će preokret nastupiti u sledećoj sceni.

 

Moramo da treniramo naš um da se stvari ne dešavaju uvek na način koji smo mi zamislili?  Kada događaji ne idu u strogo zacrtanom pravcu koji smo postavili, kroz vežbu učimo predavanje tim silama, otkrivamo šta nam je namenjeno i to s radošću prihvatamo.   

 

Ukoliko vam pođe za rukom da se oslobodite kontrolisanja svega što vam se dešava, to će vam omogućiti da se intenzivnije  uskladite sa sopstvenom intuicijom. Pratite puruke koje vam život šalje i imaćete odgovore šta treba da uradite.

 

Nije potrebno da za sve postoji objašnjenje, jer ako je to put ka osećaju oslobađanja, zašto onda ne dopustiti s vremena na vreme, i višoj sili da upravlja stvarima u našem životu.

 

Vežbajte  kontrolu sopstvenih misli jer će se uvek događati to u šta verujete.

Niko nam ne brani da eksperimentišemo!