Nezaposleni

 

Kada je u pitanju nezaposlenost, izgleda da je jedino rešenje – naći posao. Ne retko, svaka priča na tu temu ne ide dalje. Mnogi će reći da za svakoga ko želi da radi ima posla. Mi se slažemo sa tim stavom, ali postavljamo pitanje da li za svakoga postoji pravi posao, koji će pored materijalne, doneti i ličnu satisfakciju. Činjenica je da put do pronalaženja takvog posla mora biti ispraćen i nekim ličnim putem promene, radom na sebi koji rezultira maksimizovanjem potrebnih veština i sposobnosti. Ako već ulažete trud da pronađete posao od kog ćete živeti, zašto taj trud ne biste usmerili u pravcu svojih suštinskih želja i potreba? Na kraju, dolazite do posla koji je na prvom mestu zadovoljstvo i pozitivno uporište, a ne izvor stresa. Možda nije loša ideja da se krene od razvijanja sposobnosti da se od nečega naoko neprihvatljivog napravi prihvatljivi početak karijere.

 

Veliki broj nezaposlenih podleže čestoj demoralizaciji i, bar sa vremena na vreme, diže ruke od aktivnog traženja posla, pod izgovorom da će uvek biti dovoljno mlađih, kompetetntijih, iskusnijih, lepših, komunikativnijih, ili pre svega onih koji imaju neku „vezu“. Možda je to istina. Ali čvrsto stojimo iza tvrdnje da ste nekome negde i Vi potrebni, možda ne kao neko nedovoljno spreman u ovom trenutku, ali svakako onakvi kakvi možete biti ako uložite vreme i energiju u svoj razvoj.

Jednim delom Vam možemo pomoći oko iskustva, a pre svega Vam možemo pomoći u razvijanju različitih kompetencija, komunikativnosti i u unapređivanju motivacije u traženju posla, a na kraju krajeva želimo da GLAS bude vaša veza ka poslovnim prilikama i potencijalnim saradnicima, klijentima i poslodavcima – našim članovima.

 

U današnje vreme dinamičkih promena, kontinuirano dolazi do pojave negativnih stanja, a time i našeg nezadovoljstva. Mi svakako imamo pravo da budemo nezadovoljni ako će ono biti pokretač i obaveza da uočena negativna stanja uklonimo.

Ali nemamo pravo biti nezadovoljni ako ništa ne preduzimamo.

 

Neka od rešenja možda pronađete uz našu pomoć, a nudimo sledeće:

 

- Individualni ili grupni hipnoterapijski tretmani – pozitivne sugestije uređene timom stručnjaka sa ciljem da stimulišu Vaše unutrašnje talente, motivišući Vas na uspeh pravilnim planiranjem. Ova metoda moćnih sugestija Vam pomaže da razvijete poverenje u svoje sposobnosti, otvorite nove prostore u Vasoj svesti o mogućnostima i kontinuirano Vas podržava na putu do cilja koji ste definisali.

 

- Savetovanje i profesionalna orijentacija - u slučaju da ste ostali bez posla baš u periodu kada ste počeli da se pitate šta Vi, ustvari, želite, nudimoVam mogućnost da to i otkrijete.

„Na kraju svih krajeva, uvek je novi početak, rekao bi Duško Radović.

Veoma često ljudi ostanu bez nečega da bi bili primorani da pronađu bolje za sebe, a svaki problem je uvek i prilika da izgradimo lepše i trajnije rešenje.

 

- Volontiranje – udruženje GLAS, između ostalog, podržava saradnju naših članova i prijatelja udruženja i svih onih koji na bilo koji način imaju želju da nas kontaktiraju. Mogućnosti su velike za susrete na svim nivoima, a svakako kroz rad u određenim segmentima koji Vas interesuju stičete iskustvo za dopunu Vašeg CV-a.

 

- Sticanje veština koje Vam nedostaju - Članovima udruženja Glas obezbeđujemo značajne popuste kod naših saradnika koji Vam mogu pružiti značajnu pomoć u sticanju nedostajućih znanja, veština i ponašanja, a koje su uslov za uspešne promene.

 

U svakom slučaju GLAS podržava sve korake koje pravimo na putu do kvalitetnijeg sebe.