"DOĆI ĆE VREME U KOME ĆE SE BOLEST SMATRATI SRAMOTOM JER ĆE ČOVEK SHVATITI DA ONA NASTAJE DEJSTVOM POGREŠNIH MISLI"
Vilhelm fon Humbolt


Life Coach je osoba koja integracijom znanja, veština i tehnika iz drugih modaliteta kojima vlada može da vam pomogne da sagledate gde ste sada i gde želite da budete. U procesu coachinga trener je usmeren na vaše specifične lične projekte i ostvarivanje poslovnih uspeha kao i stvaranju realnih uslova za promene.

Life Coaching je zapravo uspostavljen savez između trenera i klijenta gde se tokom saradnje kontinuirano klijentu vraća vera u sebe i u sam život. Life Coach je obučen da koristi alate i tehnike kojima će vas osnažiti da duboko u sebi pronađete odgovore na svako pitanje.

Pored toga što idete putem prevazilaženja ličnih ograničenja, na treninzima uspevate da sebe dovedete u željena stanja koja u vama pokreću vaše najbolje sposobnosti neophodne da biste pružili svoj maksimum u svim oblastima života.

Life Coaching logistika. Najbolji način da osetite koristi od coachinga je da se obavežete na određeni vremenski period, koji će u dogovoru sa trenerom biti u skladu je sa postavljenim ciljem. Sastanci traju 60 - 90 minuta, a mogu se održavati pored ličnog susreta i preko telefona ili putem skajpa. Možete da iskoristite dodatnu komunikaciju putem e-maila, preko kog ćete dobiti podršku i neophodan impuls za zadržavanje odgovornosti prema započetom projektu.

Nedeljno praćenje rezultata. Nakon prvog sustreta utvrdili smo šta je važno za vas i dogovorili najbolji način na koji možemo da radimo zajedno i postignemo što bolji uspeh. Nedeljni rezime putem e maila će vam dati dodatnu inspiraciju da idete prema svom cilju. Kada pročitate svoj izveštaj nakon 7 dana  imaćete određeno iskustvo i iskoristićete tu prednost da vas pnovo inspiriše.

Usluge Life Coucha nisu orijentisane na “kliničku” populaciju. Coaching je profesija koja se razlikuje od psihoterapije ili savetovanja mada su svi ovi pristupi, u slučajevima kada osoba oseti da joj je pomoć potrebna, neophodni za lični napredak i pronalaženje svrhe života.

Traženjem pomoći vi problemu pristupate proaktivno, preuzimate odgovornost za svoje ponašanje i odlučujete da se sa neželjenom situacijom uhvatite u koštac.

U procesu coachinga, ne posvećujemo mnogo vremena “problemima” koji su doveli do situacije u kojoj se trenutno nalazite (to pripada psihoanalizi gde u kontekstu mentalnog zdravlja profesionalnu pomoć dobijate kroz vraćanje u prošlost i suočavanje sa problematičnim situacijama).

Life coaching sa fokusira na pronalaženju rešenja i načina na koji ćete postaviti i ostvariti svoje ciljeve. Rad sa coachom je usmeren na budućnost i rušenje prepreka a rezultati su brzi i merljivi.

Life Coach  po svom osnovnom obrazovanju može biti bilo koje struke. Ono što ga čini kvalifikovanim za bavljenje coachingom jeste dodatna edukacija iz nekog od priznatih modaliteta. U svojoj praksi cach pored životnog iskustva, integriše znanja, veštine i tehnike iz drugih modaliteta kojima vlada.

Svaka od navdenih profesija je tu da pomogne, sasluša, razume osobu i interveniše u okviru svojih ovlašćenja.

Ipak, kompletan proces u najvećoj meri zavisi od klijenta i njegove motivacije da se angažuje na problemu zbog kog se inicijalno javio stručnjaku.
 
Razlozi zbog kojih treba da potražite life coucha su:


- Definisanje ciljeva i planiranje strategije za njihovo ostvarenje.
- Donošenje životnih, poslovnih i privatnih odluka.
- Prilagođavanje na iznenadne životne promene (promena posla, partnera, mesta boravka).
- Rešavanje negativnih i štetnih, često i zavisničkih navika i obrazaca ponašanja.
- Pronalaženje načina za povećanje ličnog potencijala.
- Postizanje maksimalnog uspeha u svim oblastima.
- Otkrivanje vaših interesovanja i talenata.
- Unapređenje odnosa sa okolinom.
 
Na pravom ste mestu za novi početak!