"DOĆI ĆE VREME U KOME ĆE SE BOLEST SMATRATI SRAMOTOM JER ĆE ČOVEK SHVATITI DA ONA NASTAJE DEJSTVOM POGREŠNIH MISLI"
Vilhelm fon HumboltNeuro (informacije koje dobijamo iz spoljnog sveta preko naših pet bioloških čulnih kanala: čula vida, sluha, dodira, mirisa i ukusa, naš um pretvara u misli).

Lingvističko (misli pretvara u reči).

Programiranje (misli i reči na osnovu naših uverenja i unutrašnjih procesa pretvara u postupke).

Uverenja mogu biti korisna i podržavajuća ili ograničavajuća i samim tim velika prepreka na putu do uspeha. Dobra vest je da su i jedna i druga podložna promeni.


Na osnovu proučavanja ponašanja uspešnih ljudi razvijena je metodologija koja je svakom pojedincu ili grupi dostupna da je lako nauči i primeni i od svog života napravi oazu mira, ispunjenosti i zadovoljstva.


Produbite veru u kapacitete ljudskog uma!


Svi mi pokušavamo da napravimo najbolji izbor sa informacijama koje su nam dostupne u datom trenutku. Često postoji velika razlika između onoga šta mislimo da smo rekli i onoga što smo zaista saopštili nekoj osobi, zato je jezik od vitalnog značaja za uspešne ljude. Suština je u tome da ne možemo ništa da postignemo ako nemamo načina da jasno iskažemo šta hoćemo i šta mislimo. Ukoliko ste odlučili da radite na sopstvenom napretku i budete još uspešniji u komunikaciji s drugima, koncepti NLP programa će vam pomoći da obogatite svoje znanje jezičkih obrazaca i otkrijete njihovo pravo značenje.


 
Pored hipnoze čiji je cilj promena ponašanja kod visoko funkcionalnih, stabilnih osoba a koje jednostavno trebaju pomoć za ostavljanje cigareta, korekciju telesne težine, održavanje produktivnih ciljeva, sticanje motivacije, više samopouzdanja i drugih sličnih navika koje su podložnih promeni, NLP tehnike će vam svojom raznovrsnošću nedvosmisleno pomoći da kreirate jasnu viziju svoje budućnosti.
 


NLP vam pomaže da se osećate još spremnijom osobom u suočavanju sa svakom situacijom, uči vas da budete fleksibilniji i pokažete više razumevanja za druge ljude.


Mehanizam koji pokreće promene u ponašanju proističe iz promena u sistemu verovanja i sada ova, relativno nova nauka a delom i umetnost, dokazuje postojanje lakšeg načina u menjanju programa na putu ka celovitosti.


Pokretanjem podsvesnih procesa možemo da delujemo na inteligentan, autonoman i kreativan način u transformaciji našeg iskustva. Svako ima priliku da napusti svoju identifikaciju sa bilo kojim ograničavajućim uverenjima, pomerajući se u kontekst gde postoji pristup nesvesnim biološkim i psihološkim resursima.


Ako smo u stanju da stvorimo problem, onda smo u stanju i da pronađemo rešenje.


 
Alatke NLPa uspostavljaju konkretan put za pokretanje mentalnih mehanizama pronalazeći rešenja u daleko kraćem vremenskom periodu u odnosu na duge vrste terapijskih pomoći.


Jednostavnim menjanjem percepcije dolazimo do pozitivnog ishoda bez da smo duboko umešani u suštinu problema. Odabirom prave tehnike podstičemo vas da razmišljate na koji način Vi počinjete da rešavate svoj problem i tako stvarate novu mapu za plodniji i zadovoljniji život.
 

NLP tehnike vam mogu biti korisne ako želite da:


* radite na ličnom napretku
* uspostavite dobru komunikaciju u svom okruženju
* pronađete balans u svakom segmentu života
* unapredite svoj životni stil
* definišete ciljeve i odredite svoj pravac
* svoje svesne namere dovedete u harmoniju sa nesvesnim procesima
* maksimalno izoštrite svoju moć zapažanja
* unapredite odnos poverenja i uvažavanja sa kolegama i članovima porodice
* probudite potencijale i podstaknete motivaciju
* otvorite se za nove mogućnosti i strategije
* ovladate veštinama za vršenje pozitivnog uticaja na druge
* pomerite svoje granice i živite život sa svrhom.


Sa pravim alatima i pravim pristupom sve postaje lakše i ostvarljivo.