Dobar hipnotarapeut


Verovatno, najbolji način da se pronadje uspešan hipnoterapeut – je po preporuci. Klijenti koji su zadovoljni svojim tretmanom rado će vam preporučiti svog hipnoterapeuta.


Važno je da se klijenti osećaju prijatno, da imaju poverenja u svog hipnoterapeuta, tako da, zadovoljni klijenti su najbolji način oglašavanja bilo kojeg hipnoterapeuta.


Pored toga, mnogi lekari su sada postali otvoreniji za psihološke vidove lečenja i psihoterapiju uopšte i često od svojih pacjenata čuju o velikoj stopi uspeha tokom učešća u nekom modelu psihoterapije. Zbog toga, možda će vam i vaš lekar licno preporučiti nekog hipnoterapeuta iz vašeg kraja.


Osim toga, kontaktirajte nekoliko hipnoteraputa i sami procenite šta o njima mislite.


Prilikom prvog kontakta sa hipnoterapeutom, oni će vam obično obezbediti letak ili brošuru gde će vam objasniti o svojim kvalifikacijama i uslugama koje nude. Trebalo bi takođe da vam daju cenovnik i ideju o tome koliko će vam verovatno tretmana biti potrebno.


Kada razgovarate preko telefona sa hipnoterapeutom, ne plašite se da pitate šve šta vas zanima – ne postoje glupa pitanja.


Na vašoj prvoj seansi hipnoterapeut bi treblo da prikupi neke informacije o vama u cilju procene i izbora najboljeg načina za rešavanja vašeg problema.


Ako je vaš problem složenije prirode, mnogi hipnoterapeuti će vam ponuditi uvodne konsultacije tokom koje možete razgovarati i o tom pitanju i odlučiti da li je hipnoterapija pogodna za vas.


Primena hipnoterapije treba da bude propisno izvedena, isključivo od kvalifikovanh hipnoterapeuta od strane profesionalnih udruzenja hipnoterapeuta ili odgovarajućih škola za obuku.